KONCERTJEINK TÉMÁI

SUPERHEROES

A hősök nem halnak meg, hanem legendaként születnek újjá.

1938-ban jelent meg az első Superman-képregény, mely egész univerzumok megépülését vonzotta maga után. A képek vászonra kívánkoztak, a 21. században pedig reneszánszukat élik a szuperhősmozik. Az emberfeletti képességekkel rendelkező Superman, Vasember, Amerika kapitány vagy éppen Thor csatáit emlékezetes dallamok kísérik, melyek komponistái között a nagy múltú zeneszerzők mellett egy új generáció titánjai is képviseltetik magukat.

bosszúállók - Alan Silvestri
VASEMBER - Brian Tyler
superman -
john Williams
amerika kapitány - alan Silvestri
thor - 
Brian Tyler / Patrick doyle
transformers -Steve jablonsky

HEROES

A hősök inspirálnak és lenyűgöznek minket!

Szembeszállnak az elnyomó hatalommal, megvédik a hazájukat és a szeretteiket, legyőzik a felettük uralkodót, visszaadják a népnek, ami az övé és megmentik a világot. Az ember szeret a hőstettek részese lenni, és mi más közvetíthetné számára legérzékletesebben ezt a felemelő érzést, mint a film képkockái és heroikus dallamai! Egy történelmi alkotás, mint a Gladiátor, egy kalandfilm, mint a Zorro álarca vagy egy akcióbomba, mint az Armageddon.

ZORRO ÁLARCA - James horner
pearl harbor - Diane warren
gladiátor -
Hans Zimmer
ARMAGEDDON - Trevor rabin
robin hood - 
Michael Kamen

SKY AND BEYOND

Az emberi képzelet határtalan, akár a csillagos ég!

Megannyi, mára már szinte önálló életet élő sorozat pattant ki zseniális rendezők és forgatókönyvírók fejéből, egész galaxisok, képzelt univerzumok, mesebeli világok, kultikus hősök születtek általuk. Az emberi fantázia és a mozi technológiája megtölti a vásznat Jedi lovagokkal, szupertitkos ügynökökkel, sárkányokkal és csillagközi utazókkal, és ha felcsendülnek az ismerős dallamok, bennünk is megidézik a Star Wars, a Star Trek vagy éppen a Skyfall képkockáit.

star wars -John williams
star trek -jerry goldsmith
skyfall - 
Adele Adkins, Paul Epworth
így neveld a sárkányodat -john Powell
star trek -
michael giacchino

ROMANTIC

A szerelem örök!

Kifogyhatatlan forrása a filmes és zenei témáknak. Megfilmesítették már a szárba szökkenését, a lángolását, az elveszettnek hitt szerelem visszatérését vagy éppen tragikus elvesztését. Ki ne emlékezne a Szenvedélyek viharában perzselő érzelmeire, a Moulin Rouge! tragikus románcára vagy A Karib-tenger kalózai mindent túlélő szerelmi szálára! Emlékezetes filmek, melyekhez csodálatos zenék születtek!

pearl harbor - Hans Zimmer
ÁLOMGYÁR - Philipp Noll
Szenvedélyek viharában -
James horner
moulin rouge! - David Baerwald, Kevin Gilbert
a karib-tenger kalózai - 
Hans zimmer

animation

Varázslat és képzelet határok nélkül

A rajzfilmeket az élet iskolájaként is emlegethetnénk, mivel készítőik gyakran fontos igazságokat és felbecsülhetetlen értékű tanulságokat rejtenek el a lenyűgöző képi világú filmekben. A rajzolt történetekben különösen előtérbe kerül a zene, szerves részévé válik a történetnek, hozzásimul a karakterekhez, érzelmeket közvetít, megnevettet, könnyeket csal a szemünkbe. Nélküle a mesék kevésbé lennének élettel teliek.

aladdin - Alan Menken
LUCA - Dan romer
vaiana - Lin-Manuel miranda
shrek - Harry Gregson-Williams
jégkorszak - John powell
így neveld a sárkányodat - John powell

SCORES FROM 90's

Azok a csodálatos kilencvenes évek

A 90-es évek a filmtörténelem meghatározó korszaka. Filmtermése tele van mára olyan klasszikussá vált darabokkal, amelyek alapjaiban változtatták meg a filmgyártást. Ki ne emlékezne a padon ülő és mesélő Forrest Gumpra, a köteleken lefelé ereszkedő Ethan Huntra vagy a nyílvesszőt egy másikkal kettéhasító Robin Hoodra? Ezekhez a képsorokhoz elválaszthatatlanul kapcsolódnak az aláfestő dallamok olyan fantasztikus zeneszerzőktől, mint Alan Silvestri, Lalo Schifrin vagy Michael Kamen.

farkasokkal táncoló - John Barry
az utolsó mohikán - Trevor Jones
forrest gump - 
Alan silvestri
rOBIN HOOD - michael kamen
sárkányszív - 
Randy Edelman
armageddon - Trevor Rabin
mission: impossible - 
Lalo Schifrin

love

A szerelemnek ezer színe van

Halhatatlan, mint Rómeóé és Júliáé. Tragikus, akár William Wallace és Murron szerelme A rettenthetetlenben. Galaxisokon átívelő, amilyen Anakin Skywalker és Padmé Amidala között szövődött a Star Wars világában. Bohókás és pezsgő, mint Sebastian és Mia románca a Kaliforniai álomban. Plátói rajongás, akár a csodás énekesnő, Jenny Lind és P. T. Barnum között. Megannyi emlékezetes filmes pillanat, melyeket csodálatos zenei aláfestések kísérnek, köszönhetően a legnagyobb zeneszerzőknek és a fiatal, feltörekvő generációnak.

A rettenthetetlen - James horner
star wars - john Willams
rómeó és júlia -
nino Rota
kaliforniai álom - justin Hurwitz
a legnagyobb showman - 
justin Paul, benji Pasek

strings

A vonósokban lélek van...

A hegedű eleven, fényes, mozgékony hangja sokakat az emberi énekhangra emlékeztet, így lett az egyik legfontosabb szólóhangszer, mely nélkül elképzelhetetlen egy szimfonikus zenekar. A vonósok bármelyike képes emberi hang nélkül, pusztán a húrjai zengésével elmesélni egy történetet, átadni a fájdalom, a félelem vagy az öröm, a boldogság érzését, nem véletlen, hogy megannyi csodálatos filmzenében egészítik ki a képkockákat vonósok dominálta dallamok. Csak idézzük fel, hogyan sír a hegedű Itzhak Perlman kezében a Schindler listájában.

A vonósokban lélek van, és ez szó szerint is értendő!

az utolsó mohikán - Trevor jones
schindler listája - john Williams
avatar -
James Horner
csodálatos júlia - Mychael Danna
így neveld a sárkányodat - 
john Powell

Classics

A filmtörténelem nagy mérföldkövei és örök dallamai

Ki ne ismerné John Williams örök klasszikusát az Indiana Jones-filmekből vagy Ennio Morricone dallamait A profiból? A 60-as, 70-es és 80-as évek filmzenéit megalkotó zeneszerzők örök érvényű műveit, Ennio Morricone, Nino Rota vagy Vangelis által komponált csodálatos darabokat még ma is telt házas koncerteken játsszák világszerte. Ezekből állítottunk össze egy témát, amelyben többek között felhangzik a Tűzszekerek Oscar-díjas klasszikusa, ahogy a szintén díjazott A keresztapa legendás filmzenéje is. 

A Classics válogatás nemcsak az idősebb korosztálynak lesz ismerős, hanem szinte mindenkinek.

tűzszekerek - Vangelis 
volt egyszer egy vadnyugat
a profi -Ennio morricone
A KERESZTAPA - Nino Rota
a hét mesterlövész -  Elmer bernstein
Indiana Jones - John williams

distant worlds

Dallamok, melyek távoli, különleges világokba repítenek

A film és a zene együttes varázslatukkal olyan világokat teremtenek, melyek a valóságban nem létezhetnek. Az ismerős dallamokat hallgatva megmászhatjuk King Konggal az Empire State Buildinget, és alakváltó robotok harcába csöppenhetünk. John Williams műveivel bepillanthatunk egy varázslóiskolába és az őslények szigetére, Hans Zimmer lendületes muzsikájával elkalandozunk a kalózok uralta Karib-tengerre. Alaszka csodálatos és veszélyes erdeit pedig Hollywood egyik legnagyobb zeneszerzője, Jerry Goldsmith segítségével barangoljuk be.

A Distant Worlds egy képzeletbeli utazás a filmzene szárnyain.

jurassic park - John Williams
king kong -james newton howard
harry potter -
John Williams
transformers - Steve Jablonsky
a karib-tenger kalózai - 
hans zimmer
a vadon fogLYai -
Jerry goldsmith

zimmer

Hans Zimmer a filmzene élő legendája, korunk egyik legismertebb filmzeneszerzője.

Több mint 150 filmzene, négy Grammy-, két Golden Globe- és egy Oscar-díj fűződik a nevéhez. Az elektronikus és a klasszikus hangzás tökéletes ötvözete jellemzi műveit. Nehezen találnánk az övénél sokszínűbb repertoárt, épp ezért nem tehetjük meg, hogy ne szenteljünk neki egy teljes részt. A nevével fémjelzett témánk hatalmas életművének csak egy kis szeletét öleli fel, olyan fantasztikus darabokkal, mint a Gladiátor, A Da Vinci-kód, a Pearl Harbor és a Hajsza a győzelemért filmzenéje.

Égi háború, kultikus rejtélyek, római gladiátorok, autós száguldás és kalózdallamok egy zseni tollából.

pearl harbor
a da vinci-kód
gladiátor
hajsza a győzelemért
a karib-tenger kalózai

KINGS

A valódi korona a lélekben van, minden más csak külsőség.

Legyen szó a mese, a fantasy vagy a történelmi dráma műfajáról, a szavanna fenséges urai, a George R.R. Martin által teremtett Lannister-klán, a brit legendák Arthur királya és az ókor legnagyobb hódítója, Nagy Sándor nemcsak a filmkészítőket ihlette meg, hanem a legnagyobb filmzeneszerzőket is. Ramin Djawadi baljós hangulatú dallamai tökéletes aláfestői a vastrónért folytatott küzdelemnek, Büszke Birtok fenséges tájain és Hadrianus falai mellett Hans Zimmer klasszikus hangzású művei kísérnek, míg Vangelis magasztos indulói egy hatalmas hadvezér előtt tisztelegnek.

Harc a hatalomért a zene tolmácsolásában.

trónok harca - Ramin Djawadi
arThuR KIRÁLY - Hans Zimmer
NAGY SÁNDOR -
Vangelis
az OROSZLÁNKIRÁLY -
Hans Zimmer

ZENESZERZŐK ÉLETRAJZA

John WilliamsHANS ZIMMERJAMES HORNERJERRY GOLDSMITHENNIO MORRICONENINO ROTARAMIN DJAWADIJohn POWELLTREVOR JONESJAMES NEWTON HOWARDALAN SILVESTRIVANGELISALAN MENKENRACHEL PORTMANCRAIG ARMSTRONGSTEVE JABLONSKYHOWARD SHOREMICHAEL KAMEN

TRAUMWORKS KFT.
2146 Mogyoród, postafiók: 17.

info@traumlive.com

facebook.com/traumlive

traumlive_

ÍRJ NEKÜNK! Véleményed, javaslatod fontos számunkra!

(*) kötelező mező
Köszönjük!
Oops! Nem sikerült elküldeni!

COPYRIGHT     TRAUMWORKS 2022